#####################################################

φιλοξενοι ανθρωποι σε αφιλοξενο περιβαλλον ?

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

0 σχόλια

Κάπως έτσι ήταν το καθιστικό της οικογένειας, όταν αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθειά μου!

Πλίνθοι τε και κέραμοι, ατάκτως ερριμένοι ...
Με υπομονή, όρεξη, μεράκι, φαντασία και πολλές-πολλές ώρες δουλειάς αλλά ΚΑΙ συζητήσεων, καταφέραμε να δημιουργήσουμε περίπου ΑΥΤΟ !




Αφού πρώτα ξεκαθάρισε το τοπίο -πετώντας σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα- βάλαμε σε τάξη ότι έμεινε, αλλά στη σωστή θέση!

π.χ. το τραπέζι που στεκόταν άχαρα δίπλα στην είσοδο, μ'ένα σωρό αταίριαστα αντικείμενα πάνω του...


...τοποθετήθηκε στον τοίχο δεξιά της κύριας εισόδου του σπιτιού, με δυό καρέκλες εκατέρωθέν του κι έναν κομποζέ καθρέφτη, δημιουργώντας μια ζεστή γωνιά καλωσορίσματος στον επισκέπτη.




Εννοείται πως άλλαξε το ψυχρό χρώμα των τοίχων ...



...με μιαν απαλή ώχρα που σε κάποια σημεία τονίστηκε με ζεστό πορτοκαλί χρώμα, για να ολοκληρώσει το σκηνικό η εκπληκτική κουρτίνα που έντυσε και τις δυό μπαλκονόπορτες, κλέβοντας την παράσταση!


Ο ενιαίος χώρος του σαλονιού χωρίστηκε διακριτικά με ξύλινο στόρι που καταλήγει πάνω στο γυάλινο μπουφεδάκι, ασορτί με την ίδια βιτρίνα απο το ΙΚΕΑ.





Αυτό το ζεστό χρώμα, μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το extreme μαύρο-καφέ σαλόνι, που επίσης, επιτρέπει στην οικογένεια να το χρησιμοποιεί καθημερινά τρωγοπίνοντας μπροστά στην τηλεόραση, χωρίς ν'αφήνει "ίχνη" ...(λαδιές, στάχτες, καφέδες κ.λ.π.)



Τα ταλαιπωρημένα, αλλά αναπαυτικά πολυθρονάκια, με μιάν αγκαλιά αναμνήσεις....


....επισκευάστηκαν και ντύθηκαν με το ίδιο ύφασμα του σαλονιού κι έγιναν αγνώριστα!



Οι πίνακες που κρεμάστηκαν "όπου νάναι" κι "όπως νάναι" απο κάποιον που σίγουρα βαριόταν αφόρητα ...


... τώρα είναι εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει, με μια παρέμβαση βινιλίου στο μικρό κομμάτι του τοίχου ανάμεσα στις μπαλκονόπορτες, έναν επιβλητικό κορμό δένδρου που ταιριάζει απόλυτα με τις κουρτίνες και σε προετοιμάζει για τον όμορφο εξωτερικό χώρο.


Κάποιους πίνακες τους τοποθετήσαμε σε διαφορετικούς χώρους, όπως π.χ. αυτό το παλιό κέντημα της γιαγιάς ...


... που αφού αλλάξαμε το χρυσό χρώμα της κορνίζας του, το στείλαμε στην κουζίνα, πάνω απ΄το τραπέζι, για να θυμόμαστε συχνότερα την δημιουργό του!


Και μια κι αναφέραμε την κουζίνα, κανένας δεν θέλει πλέον να θυμάται
το πως ήταν ...

γιατί πραγματικά έγινε αγνώριστη !!!





Ξαναγυρίζουμε στο δίπλα καθιστικό, για να μην ξεχάσουμε αυτό το εκπληκτικό τραπεζάκι που βρήκαμε σε πολύ καλή τιμή κάπου στην Αθήνα και ταίριαξε απόλυτα με το σκούρο γωνιακό καναπέ, αλλά και το διαφορετικό ύφος των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου.





Κι αυτό γιατί, πολύ κοντά του, δημιουργήσαμε τη γωνιά της τηλεόρασης, σε μιαν εσοχή που τονίσαμε με έντονο πορτοκαλί χρώμα και υπογραμίσαμε με animalprint μπορντούρα!




Κάνοντας λοιπόν έναν πρόχειρο υπολογισμό του κόστους αυτής της σημαντικής αλλαγής, πιστεύω πως είναι πραγματικά επίτευγμα οτι ξοδέψαμε 4500 ευρώ περίπου, για να μεταμορφώσουμε αυτό ....


                                                               
                                                                         .... σε αυτό


το οποίο ολοκληρώθηκε, κάπως έτσι ..............





Ο ίδιος "πρόχειρος υπολογισμός", μας βεβαιώνει πως είναι ανυπολόγιστη η αξία της αίσθησης που προκαλεί αυτό το περιβάλλον και η ζεστασιά που εκπέμπει στην οικογένεια που φιλοξενεί !





ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΝΑΥΑΓΙΟ...

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

7 σχόλια
...το βρήκαμε !

Το καθαρίσαμε, το βάψαμε και το χρησιμοποιήσαμε για να στολίσουμε το κομμάτι του τοίχου που "φώναζε" οτι κάτι του έλειπε. Βεβαίως είναι ΚΑΙ χρηστικό, μιας και αφήνει τον αέρα και το φώς να εισβάλουν στον χώρο, χωρίς ενοχλητικούς "επισκέπτες", γιατί στο έξω μέρος του, τοποθετήσαμε προστατευτική σήτα.
Εννοείται οτι η εικόνα παραπέμπει σε καμπίνα πλοίου και ταξιδεύει  ο νούς σ' όποιο πέλαγος θέλει!

Υ.Σ.
μιά απο τις πιο επιτυχημένες εικαστικές παρεμβάσεις, για κάποιον που λατρεύει τη θάλασσα

πανεμορφη?

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

5 σχόλια
σε μονοκατοικία στη Βάρη



Και όχι μόνο!












Και πανέξυπνη η ιδέα, να φωτίσουμε εσωτερικά τη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο της μεζονέτας.
Ξύλινη η κατασκευή της σκάλας ολόκληρη, εκτός απο τον "ρίχτη". Τα κάθετα τμήματά της αντικαταστάθηκαν με θαμπό πλέξιγκλας, ώστε να το διαπερνά το φυσικό (υπάρχει και παράθυρο πίσω) και το τεχτητό φώς. Μ'αυτόν τον τρόπο δημιουργήσαμε μια "φωτιστική" σκάλα !



Όμορφη, έξυπνη και ασφαλής, νύχτα-μέρα.


Εννοείται οτι ο χώρος κάτω και πίσω της,
διαμορφώθηκε με ράφια και κρεμάστρες,
σαν ένα μίνι βεστιάριο, για τις "έκτακτες" ανάγκες που ποτέ δεν ικανοποιούνται απ'την ντουλάπα ενός δωματίου.

ηθελε ν'αλλαξει το desktop της καθημερινοτητας της

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

13 σχόλια
Κάτι τέτοιο κατάλαβα απ τη νεαρή έφηβη που είχε κατακλύσει τους τοίχους του δωματίου της με αφίσες ξένων ροκ τραγουδοποιών!
Πολύ μαυρίλα τελικά για να συνοδεύει τα εφηβικά χρόνια της.
Ήθελε να χρωματίσει τη ζωή και τα όνειρά της.
Ξηλώσαμε τους αγριεμένους star και πετάξαμε σχεδόν τα πάντα, εκτός απ'το κρεβάτι , το κομοδίνο και το γραφείο της.


Αποφασίσαμε να τολμήσουμε μιά δυνατή αντίθεση με ρόζ-φούξια και πράσινο-λαχανί !
Βάψαμε τοίχους και ντουλάπα με εναλλαγή των δύο χρωμάτων,
 αλλάξαμε πόμολα και φυσικά προσθέσαμε κομμάτια καθρέφτη για 
ευνόητους λόγους.

Βέβαια τοποθετήσαμε τα έπιπλα σε διαφορετική θέση (τη σωστή) και συμπληρώσαμε μερικά ακόμη.
Το κάτω μέρος της ντουλάπας διπλασιάζει τον χώρο, το φώς (φυσικο+τεχνητό) και 
κυρίως διευκολύνει τη νεαρή μας, στη δύσκολη καθημερινή αναζήτηση "τι φοράμε σήμερα?"

Άσε που δε χρειάζεται να τρέχει στον καθρέφτη του χώλ πια, 
ούτε να "πηδάει να φτάσει να δεί μέχρι πάτωμα" !

Το σκηνικό συμπλήρωσε μια κρεμαστή κουνουπιέρα που δίνοντάς της την ψευδαίσθηση του "ουρανού", δεν την πνίγει και ομορφαίνει τον τοίχο που ακουμπά τώρα το κρεβάτι της.
Στη συνέχεια και πλάι στο κρεβάτι τοποθετήθηκε το παλιό γραφείο με μιαν όμορφη σύνθεση ραφιών και εταζερών στο πάνω μέρος τους.


Πραγματικά ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα και φανταστήτε οτι η μικρή δεν τολμούσε να τοποθετήσει τα προσωπικά της αντικείμενα στα ράφια, γιατί φοβόταν οτι θα "χαλάσει" το όμορφο σκηνικό!  


Φυσικά, άλλαξε γνώμη όταν είδε πως και ομορφότερο έγινε, αλλά κυρίως, 
χρηστικό!
Μπορεί κι απ'το κρεβάτι της να χειρίζεται το hifi για ν' ακούει μουσική, να έχει κοντά της ένα φωτάκι  για νυχτερινό διάβασμα, ν'ακουμπήσει το laptop με ασφάλεια στο προσκέφαλο που δημιουργήσαμε πίσω απ' το κρεβάτι  κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.


Η διάφανη μπορντούρα ταπετσαρίας (αν θυμάμαι καλά, 20ευρώ) που επιλέξαμε , για να διαχωρίσει τα δύο χρώματα των τοίχων, έδεσε πολύ αρμονικά με την καινούρια διπλή κουρτίνα (την βρήκαμε μόνον 15ευρώ!),  που αφήνει το φυσικό φώς να πλημμυρίζει το δωμάτιο και κυρίως το γραφείο.

Ακόμη και το "αναγκαίο κακό", η τηλεόραση, βρήκε τη θέση της, χωρίς να ενοχλεί την αισθητική της  και
χωρίς να την δυσκολεύει στην παρακολούθησή της, είτε είναι μόνη -ξαπλωμένη στο κρεβάτι -                                                                             είτε είναι με φίλες της παρέα.

Σκόπριες καρδούλες και πεταλούδες  απο αυτοκόλητο βινίλιο στολίζουν τον τοίχο 
με την "κουνουπιέρα" που μοιάζει με θεατρική αυλαία και την
    έχει ξετρελάνει!



Ένα πούφ σε ανάλογα χρώματα, χρησιμεύει βοηθητικά
σαν κάθισμα για επισκέπτες






Την τσάκωσα να κρυφοκοιτάει απ'το μπαλκόνι
το καινούριο της δωμάτιο,
χαμογελώντας ευτυχισμένη και
τράβηξα μια τελευταία φωτογραφία
για το αρχείο μου.

Μια μεγαλη αλλαγη!

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

6 σχόλια
Μια γυναίκα πληγωμένη, με κυριολεκτικά στραπατσαρισμένη ψυχολογία αποφάσισε ν'αρπάξει τη ζωή απ'τα μαλλιά. Σκέφτηκε οτι λογικά θάπρεπε ν'αρχίσει απ'το χώρο που ζούσε και που της θύμιζε πράγματα που ήθελε να διαγράψει απ'τη μνήμη της για πάντα.
Μου άνοιξε την καρδιά και το σπιτικό της κι αποφασίσαμε μαζί να εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να δημιουργήσουμε ένα δωμάτιο, όπου όχι μόνον θα ξεκουράζεται, αλλά θα δραπετεύει απ'την πραγματικότητα, είτε διαβάζοντας, είτε γράφοντας, είτε απλά και μόνον παρακολουθώντας τις αγαπημένες της σειρές στην τηλεόραση.
Διάλεξε έναν βοηθητικό χώρο του διαμερίσματος που ήταν περίπου έτσι ...

...και με μπόλικη φαντασία - τόλμη - μεράκι - κούραση, αλλά λίγα χρήματα (!)  καταφέραμε να δημιουργήσουμε περίπου αυτό :

Βεβαίως άλλαξε το χρώμα των τοίχων, αλλά διατηρήθηκαν πολλά έπιπλα και αντικείμενα που όμως τοποθετήθηκαν με σωστό τρόπο ή ακόμη και άλλαξαν χρώμα (π.χ. η παλιά ντουλάπα, που επέμενε να πετάξει) για να ταιριάζουν με το νέο περιβάλλον.

για τυχόν συγγραφικές ανησυχίες



ο κλασσικός πολυέλαιος του σαλονιού,
βρήκε το ταίρι του στον προσωπικό της χώρο που ήθελε να της θυμίζει κάτι απο
"χίλιες και μιά νύχτες" !

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

2 σχόλια
Το χαριτωμένο βιντεάκι αναφέρεται σε ανησυχίες σχετικά με χώρους διαβίωσης


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

3 σχόλια
Στο παρακάτω video, τα ερωτήματα αφορούν σε διαφοροποιήσεις που απαιτούνται για να καλυφθούν οι άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν !