#####################################################

φιλοξενοι ανθρωποι σε αφιλοξενο περιβαλλον ?

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

0 σχόλια

Κάπως έτσι ήταν το καθιστικό της οικογένειας, όταν αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθειά μου!

Πλίνθοι τε και κέραμοι, ατάκτως ερριμένοι ...
Με υπομονή, όρεξη, μεράκι, φαντασία και πολλές-πολλές ώρες δουλειάς αλλά ΚΑΙ συζητήσεων, καταφέραμε να δημιουργήσουμε περίπου ΑΥΤΟ !




Αφού πρώτα ξεκαθάρισε το τοπίο -πετώντας σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα- βάλαμε σε τάξη ότι έμεινε, αλλά στη σωστή θέση!

π.χ. το τραπέζι που στεκόταν άχαρα δίπλα στην είσοδο, μ'ένα σωρό αταίριαστα αντικείμενα πάνω του...


...τοποθετήθηκε στον τοίχο δεξιά της κύριας εισόδου του σπιτιού, με δυό καρέκλες εκατέρωθέν του κι έναν κομποζέ καθρέφτη, δημιουργώντας μια ζεστή γωνιά καλωσορίσματος στον επισκέπτη.




Εννοείται πως άλλαξε το ψυχρό χρώμα των τοίχων ...



...με μιαν απαλή ώχρα που σε κάποια σημεία τονίστηκε με ζεστό πορτοκαλί χρώμα, για να ολοκληρώσει το σκηνικό η εκπληκτική κουρτίνα που έντυσε και τις δυό μπαλκονόπορτες, κλέβοντας την παράσταση!


Ο ενιαίος χώρος του σαλονιού χωρίστηκε διακριτικά με ξύλινο στόρι που καταλήγει πάνω στο γυάλινο μπουφεδάκι, ασορτί με την ίδια βιτρίνα απο το ΙΚΕΑ.





Αυτό το ζεστό χρώμα, μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το extreme μαύρο-καφέ σαλόνι, που επίσης, επιτρέπει στην οικογένεια να το χρησιμοποιεί καθημερινά τρωγοπίνοντας μπροστά στην τηλεόραση, χωρίς ν'αφήνει "ίχνη" ...(λαδιές, στάχτες, καφέδες κ.λ.π.)



Τα ταλαιπωρημένα, αλλά αναπαυτικά πολυθρονάκια, με μιάν αγκαλιά αναμνήσεις....


....επισκευάστηκαν και ντύθηκαν με το ίδιο ύφασμα του σαλονιού κι έγιναν αγνώριστα!



Οι πίνακες που κρεμάστηκαν "όπου νάναι" κι "όπως νάναι" απο κάποιον που σίγουρα βαριόταν αφόρητα ...


... τώρα είναι εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει, με μια παρέμβαση βινιλίου στο μικρό κομμάτι του τοίχου ανάμεσα στις μπαλκονόπορτες, έναν επιβλητικό κορμό δένδρου που ταιριάζει απόλυτα με τις κουρτίνες και σε προετοιμάζει για τον όμορφο εξωτερικό χώρο.


Κάποιους πίνακες τους τοποθετήσαμε σε διαφορετικούς χώρους, όπως π.χ. αυτό το παλιό κέντημα της γιαγιάς ...


... που αφού αλλάξαμε το χρυσό χρώμα της κορνίζας του, το στείλαμε στην κουζίνα, πάνω απ΄το τραπέζι, για να θυμόμαστε συχνότερα την δημιουργό του!


Και μια κι αναφέραμε την κουζίνα, κανένας δεν θέλει πλέον να θυμάται
το πως ήταν ...

γιατί πραγματικά έγινε αγνώριστη !!!





Ξαναγυρίζουμε στο δίπλα καθιστικό, για να μην ξεχάσουμε αυτό το εκπληκτικό τραπεζάκι που βρήκαμε σε πολύ καλή τιμή κάπου στην Αθήνα και ταίριαξε απόλυτα με το σκούρο γωνιακό καναπέ, αλλά και το διαφορετικό ύφος των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου.





Κι αυτό γιατί, πολύ κοντά του, δημιουργήσαμε τη γωνιά της τηλεόρασης, σε μιαν εσοχή που τονίσαμε με έντονο πορτοκαλί χρώμα και υπογραμίσαμε με animalprint μπορντούρα!




Κάνοντας λοιπόν έναν πρόχειρο υπολογισμό του κόστους αυτής της σημαντικής αλλαγής, πιστεύω πως είναι πραγματικά επίτευγμα οτι ξοδέψαμε 4500 ευρώ περίπου, για να μεταμορφώσουμε αυτό ....


                                                               
                                                                         .... σε αυτό


το οποίο ολοκληρώθηκε, κάπως έτσι ..............





Ο ίδιος "πρόχειρος υπολογισμός", μας βεβαιώνει πως είναι ανυπολόγιστη η αξία της αίσθησης που προκαλεί αυτό το περιβάλλον και η ζεστασιά που εκπέμπει στην οικογένεια που φιλοξενεί !